joi, 1 iulie 2010

Durerea dentara la gravide!

1. Ce medicamente se pot lua in sarcina pentru ameliorarea durerilor dentare?
Voi puncta faptul ca antiinflamatoriile de orice fel sunt contraindicate in sarcina si sunt contraindicate si in perioada alaptarii.
In cazul durerilor dentare este indicat clasicul algocalmin, iar daca avem si infectii pot fi adminnistrate antibiotice pe cale orala cum sunt Ampicilina si Amoxicilina, Augmentinul putand fi luat, dar numai dupa 16 saptamani de sarcina si numai la indicatia medicului stomatolog.


2.Este indicata radiografia la gravide ?
Radiografiile sunt total contraindicate la gravide!


3.Dar anestezia, este indicata ?
Se poate face anestezie la gravide, dar cu anumite precautii, in primul si ultimul trimestru de sarcina incercand a se evita pe cat posibil. Daca nu este posibil acest lucru atunci se face anestezie pentru ca in anumite situatii(pulpite acute, pericoronarite acute, parodontite apicale acute etc), tratamentul nu poate fi temporizat pana la sfarsitul sarcinii.


4.Ce trebuie sa faca o gravida cand se instaleaza durerea dentara?
In cazul instalarii durerii la o femeie gravida trebuie contactat foarte repede medicul dentist, deoarece durerea se poate manifesta sub mai multe forme si poate avea mult mai multe cauze decat la persoanele neinsarcinate. Cauzele durerilor trebuie sa fie descoperite cat mai repede posibil si sa nu uitam ca in sarcina sunt contraindicate anumite tratamente si medicamente(cum ar fi antiinflamatoriile).

5.Se percepe comision de urgenta la cabinetul dv ?

Cabinetul pe care-l reprezint nu percepe comision de urgenta si sustinem prin aceasta forma pacientii doritori sa-si trateze problemele aparute. Pot fi contactat la 0745.99.66.90, in intervalul orar 07.30 si 23.00.


La VitalDent grija fata de pacient si confortul acestuia sunt extrem de importante, tratamentele realizandu-se fara stres sau durere. VitalDent pune accent pe educarea pacientilor in prevenirea si tratarea tuturor afectiunilor stomatologice, construind astfel o relatie stransa intre medic si pacient.
O echipa care imbina experienta cu abnegatia va sta mereu la dispozitie, folosind aparatura medicala si materiale stomatologice din cele mai moderne. Scopul cabinetului este de a oferi:
- preturi accesibile
- igiena si confort maxim
- atentie individualizata
- respect si comunicare
- responsabilitate si discretie
- profesionalism
Pentru informatii : Dr. Horia Lazar

Carte de vizita

VitalDent/ Str. Carpati, Nr. 15, Bl. 655, Sc. B

Program Luni - Vineri: 8.00 - 20.00/ Sambata: 9.00 - 14.00

urgente: gsm-0745996690

tel-0232 - 224.541